Contact

Hallo, wilt u contact met mij opnemen? Dat kan natuurlijk gewoon!
Kijk ook even tussen "veel gestelde vragen" hieronder. Misschien ziet u uw antwoord al.

Veel gestelde vragen

Welke camera gebruikt u?

Voor alle foto's op de website heb ik een Nikon D5200 gebruikt. (Ik ben aan het sparen voor een D850.)

 

Welke lens gebruikt u?

Ik gebruik een Tamron 70-300mm lens. Na een nieuwe camera wordt het ook sparen voor een nieuwe lens.

 

Is fotografie uw werk?

Nee. Fotografie is puur een hobby en ik maak ook geen inkomsten met mijn foto's. Inkomsten generen van dierentuin foto's is overigens ook verboden als je daar geen schriftelijke toestemming voor hebt.

 

Mag ik uw foto's gebruiken?

Nee, niet zonder toestemming. Ik wil altijd weten of iemand en waarvoor iemand mijn foto's gebruikt.

Als u de foto's wil gebruiken voor bijvoorbeeld een schoolproject, een tekening of iets anders voor eigen gebruik, waar dus geen inkomsten mee worden gegenereerd, mag u meestal wel de foto's gebruiken. Wel eerst contact opnemen. Ik vind het ook leuk om eindresultaten te zien/lezen. U hoeft ook niet te betalen om mijn foto's te gebruiken.

 

Voor commercieel gebruik is het antwoord nee. Zoals al eerder vermeld, mag je dierentuin foto's alleen voor eigen gebruik, gebruiken. Ik ben dan wel de copyright houder van de foto's, maar ook de dierentuin heeft zijn rechten. Hierdoor heb je schriftelijke toestemming nodig om een foto voor commerciëlen doeleinde te gebruiken. Ik ben niet van plan om dit te gaan vragen, aangezien ik geen interesse heb om mijn foto's te verkopen. Ik wil mijn hobby mijn hobby laten, hoef er niet iets aan te verdienen.

 

Waarom is er geen watermerk?

Omdat het eigenlijk niet nodig is. Ook als ik de foto's plaats zonder watermerk blijf ik de eigenaar. Ik deed dit vroeger wel, maar persoonlijk vind ik het een te grootte afleiding en vaak de foto verpesten.